College spreekt zich deze maand uit over locatie nieuw zwembad

Het college van b en w kiest op 26 januari een voorkeurslocatie voor het nieuwe zwembad. Het complex wordt gebouwd in Noord-End, op veld 2 of veld 5 van voetbalclub FC Castricum.

Door Mardou van Kuilenburg

Nadat het college zich heeft uitgesproken, volgt in maart het besluit van de raad. In november 2019 werd gekozen voor nieuwbouw van het zwembad. Maandag hebben omwonenden hun visie kunnen delen in een online bijeenkomst over het onderwerp.

‘Onderzoek in afrondende fase’
,,Het zwembad een van de grootste ontwikkelingen die Castricum te wachten staat”, zegt verantwoordelijk wethouder Ron de Haan. ,,Achter de schermen is hard gewerkt. We naderen een belangrijk besluit. Komt het zwembad in het zicht van de woonwijk of aan de kant van de N203? Het onderzoek naar de veiligheid van fietsers en voetgangers, het aantal parkeerplaatsen, eventuele bomen die moeten verhuizen: al die zaken zijn nu in de afrondende fase. Ik ben optimistisch over het proces en hoop dat voor het einde van dit jaar de aanbesteding rond is.”

‘Meerwaarde voor Castricum’
Als de raad in maart akkoord gaat met het voorstel, kan het ontwerpteam aan de slag. De Haan: ,,Het bad wordt groter dan De Witte Brug. Sober wil ik het niet noemen, meer doelmatig. Het zwembad heeft een meerwaarde voor de gemeente. Ook qua ligging ten opzichte van Uitgeest en Heiloo.” Volgens de wethouder wordt er ‘strak gebudgetteerd’. De investering voor het nieuwe zwembad wordt geschat tussen de 12 en 14 miljoen euro. De jaarlijkse kosten voor het bad raamt de gemeente op zo’n 8,5 ton.