College kiest voor zwembad op veld 5

Het college van b en w heeft zich uitgesproken: het nieuwe zwembad komt bij voorkeur op veld 5 van FC Castricum. Dat ligt naast het Jac. P. Thijsse College.

Om een voorkeurslocatie van veld 2 of veld 5 te bepalen, is de afgelopen maanden de eerdere locatie-analyse geactualiseerd en gedetailleerd. Er is een locatie-matrix opgesteld aan de hand van 32 criteria en er is opnieuw gesproken met de belangrijkste stakeholders op en rondom Noord-End.

‘Belangrijke stap’
Wethouder Ron de Haan: ,,We hebben met elkaar een belangrijke stap gezet. Ik heb grote waardering voor iedereen die tot op dit moment het beste van zichzelf laat zien. Bewoners praten mee, kritisch en constructief en verenigingen zien de kans. We zoeken en vinden oplossingen en er wordt van alle kanten rekening gehouden met elkaar, met de effecten voor het groen, verkeer en parkeren. Ik ben optimistisch over de ontvangst in de raad”.

Raad stemt 11 maart
Het college vraagt de raad op 11 maart in te stemmen met de voorkeurslocatie en kennis te nemen van de start van de aanbesteding die leidt tot de keuze van een ontwerpteam en een voorlopig ontwerp van het zwembad.