Collectief ‘Kunst in Uitvoering’ op De Woude

Vier kunstenaars vormen het collectief ‘Kunst in Uitvoering’. De groep bestaat uit Jan Kerssens (beeldhouwer) en Vera Verzijlenberg (schilder en beeldhouwer), beiden uit Limmen, en Trudy Keyzer (schilder en beeldhouwer) en Hetty van de Meent (schilder) uit Heiloo. In het kerkje De Kemphaan op het eiland De Woude presenteren zij zich gezamenlijk met een overzicht van hun werk van de afgelopen jaren. Elk jaar werken zij een gezamenlijk thema uit.

Op deze expositie zijn werken te vinden met thema’s als ‘Licht en Schaduw’, ‘Op Poten Gezet’, ‘Oude Meesters in een Nieuw Jasje’. Hun visie hiervan hebben zij in steen, brons, keramiek, hout, stof en schilderijen in diverse technieken weten neer te zetten. Alle elementen komen aan bod, van mens tot materie, van uitdagend tot ingetogen, van spanning tot rust, in figuratieve vorm tot abstractie. Het is fascinerend hoe Kerssens, Verzijlenberg, Keyzer en Van de Meent dit gegeven in hun kunstuitingen weten te combineren tot een evenwichtig geheel, waarbij hun eigen stijl niet verloren gaat.

Zij nodigen iedereen uit om op zaterdag 20 en zondag 21 juli een kijkje te komen nemen in het kerkje De Kemphaan op het eiland De Woude in het Alkmaardermeer. Om iedereen even mee te laten voeren in hun belevingswereld van het spel tussen vormen en materialen. Het kerkje is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tevens kan men genieten van livemuziek van troubadour Hubert Kuijper. (Foto: aangeleverd)