Collecte Amnesty International dit jaar volledig online

Castricum – Volgende week vindt de jaarlijkse collecte voor Amnesty International plaats. Inwoners van Castricum hoeven echter geen collectanten aan de deur te verwachten, want de collecte vindt geheel online plaats. Het is de negentiende keer dat de organisatie een landelijke collecte houdt.

Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die ten onrechte worden vervolgd, die worden gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn.

Geef om vrijheid

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International bracht vorig jaar nog 12,5 duizend collectanten op de been. Ze haalden in het hele land totaal ruim 900.000 euro op voor het werk van Amnesty. De organisatie hoopt dat mensen ook royaal giften zullen doen in de digitale collectebus die haar collectanten zullen aanbieden.

Wat wil Amnesty?

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Veilig collecteren

Iedereen die Amnesty een warm hart toe draagt en ook een steentje wil bijdragen kan via amnesty.digicollect.nl een online collectebus aanmaken. Kijk op www.amnesty.nl voor meer informatie over het werk van Amnesty International. (Foto: aangeleverd)