Clusius reikt diploma’s uit in theaterachtige sfeer

Castricum – Ook de scholen kunnen dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet hun feestelijke afsluitingen vieren zoals ze dat al jaren zijn gewend. Het Clusius College bedacht daarvoor een prima alternatief door alle leerlingen twee dagen lang in een fata morgana-achtige setting te ontvangen, oftewel: binnengaan, route lopen, diploma ontvangen, een drankje en weer weg.

Ga er maar aanstaan. Je wilt toch voor 266 geslaagde leerlingen in deze coronatijd dat ze niet zonder meer hun diploma krijgen en de school stilletjes verlaten. Daarom bedacht een groep docenten volgens facilitair coördinator Gerard Klijn toch een originele afsluiting: ‘’Dat werd een walk-through diploma-uitreiking in theaterachtige sfeer. Het houdt in dat twee gezinnen met de geslaagde binnen een hoepel langs diverse acts lopen die worden verzorgd door de docenten. Ze variëren van korte toneelstukjes en muziekoptredens tot dansjes en filmpjes. Aan het eind nemen de leerlingen hun diploma in ontvangst, gaan met hun gezinsleden op de foto en mogen hun handtekening op een wall of fame zetten. Daarna krijgen ze nog een drankje en kunnen even de Clusiusband beluisteren die volledig uit docenten en oud-docenten bestaat.”

Voor dit bijzondere evenement, dat afgelopen maandag startte, had de school maar liefst twee dagen uitgetrokken waarop per dag vier voorstellingen tussen 15.00 en 19.00 uur werden gegeven. Elke groep werd in het begin welkom geheten door directeur Patricia Bleeker die iedereen feliciteerde en een fijne show toewenste. Zij merkte op: ,,Ik ben toch erg blij dat we dit hebben kunnen organiseren. Onze school heeft een lange traditie van uitreikingen in de vorm van een theatershow door de docenten in een aula waar zo’n 300 mensen getuige van zijn. Dat kon voor het eerst dit jaar niet, maar ik hoop dat onze leerlingen met hun ouders toch met een feestelijk gevoel naar huis gaan!” (Tekst: Hans Boot)

Foto boven:
Yana de Graaf toont met trots haar diploma in het bijzijn van haar gezinsleden. (Foto: Hans Boot)