Clusius College veilig actief in COVID-tijd

Castricum – Het zijn voor alle scholen lastige tijden. Door de COVID-problematiek zijn docenten en leerlingen soms een paar dagen in quarantaine. Klassen krijgen af en toe een paar dagen online les. Dat vraagt bij alle vakken om creativiteit, zeker ook bij het geven van de praktijkvakken.

Ondanks deze omstandigheden wordt op het Clusius College door de docenten van alles gedaan om de leerlingen toch hun praktijklessen op veilige wijze te laten volgen. Afstand, mondkapjes, spatschermen… het zijn vaste onderdelen van de lessen geworden. Dat er in deze tijd toch genoeg leuke lesmomenten zijn laten de foto’s zien. Zo was er op het Clusius College onlangs controle van fietsverlichting door de politie; dit om de leerlingen veilig in het donker te laten fietsen.

Bij het vak ‘Voeding’ maakten de leerlingen pizza’s om de werking van gist te leren kennen. In een andere les van dit vak maakten ze tompouces om te leren dat je met zetmeel eten kunt binden. Ter afsluiting van het keuzevak ‘Groene zorg’ verzorgde cunicoloog Sandra Korhorn een gastles. Zij vertelde alles over het houden en verzorgen van konijnen aan de leerlingen. Dit alles op veilige en verantwoorde wijze. Ondanks beperkingen en maatregelen bruist het Clusius College op een veilige manier als vanouds.