Clusius College redt vierhonderd kilo biologische tomaten

Castricum – Tomaten; telers zitten met enorme overschotten. Daarom is contact met het Clusius College opgenomen om te kijken of de school mee kan helpen de groenten te redden van verspilling. Deze week is het namelijk de verspillingsvrije week. Een week waarin de Stichting Samen tegen voedselverspilling aandacht vraagt voor de bewustwording rondom voedselverlies en voedselverspilling.

Het Clusius College Castricum werkt graag aan een verspillingsvrije toekomst en daarom heeft de school een bijdrage geleverd om de biologische tomaten te redden van de vuilstort. Verleden week zijn op elke Clusiusvestiging vijftig kilogram tomaten geleverd, waarmee tijdens de kookles bijvoorbeeld soep of tomatensaus voor de spaghetti kan worden gemaakt. Ook de personeelsleden konden tomaten mee naar huis nemen om er iets lekkers van te maken. Op het Clusius College Castricum zijn er al diverse lekkere dingen mee gemaakt. Onder andere een lekkere tomatensoep!

Met alle vestigingen van het Clusius samen, zijn op deze manier vierhonderd kilo lekkere biologische tomaten gered van de verspilling! (Foto’s: aangeleverd)