Clusius College Castricum overhandigt opbrengst plantjesmarkt

Castricum – Hoe organiseer je als school een plantjesmarkt met een mooie opbrengst voor een goed doel, als je rekening moet houden met de beperkingen vanwege het coronavirus? Het kostte de sectie groen van het Clusius College zeven weken nadenken, plannen en organiseren. Maar het resultaat mag er zijn.

Men zette een webshop op en daarin hebben 135 mensen een bestelling geplaatst. Vijf dagen lang was het team bezig om – op veilige wijze – alles in te pakken en klaar te zetten. Daarna werd alles, met hulp van alle gezinsleden, in vijf dagen tijd bezorgd. Een bijzondere editie van de plantjesmarkt dus. Veel mensen hebben hun tuin of balkon weer op kunnen fleuren door al deze inspanningen. Het leverde een bedrag van 950 euro op.

Vorige week werd de symbolische cheque door het Clusius College overhandigd aan vertegenwoordigers van de stichting Klimmen tegen MS. Deze stichting brengt geld bijeen voor onderzoeksprojecten om de kwaliteit van leven voor MS-patiënten te verbeteren. Iedereen die plantjes heeft gekocht, heeft bijgedragen aan het succes van deze actie.