clubMariz presteert goed op eerste wedstrijd van het seizoen

Castricum – Zondag 2 februari was de eerste wedstrijd van het seizoen voor de nieuwe wedstrijddansers. Tien dansers waren ingeschreven voor een Hip Hop wedstrijd in Badhoevedorp van Dutch Dance Sports. De dansers, onder begeleiding van hun lerares Cheyenne, namen deel aan drie verschillende categorieën; duo’s, formations en solo’s.

Omdat het de eerste wedstrijd van het seizoen was, was het in het begin aftasten en wennen. Er staan immers drie juryleden kritisch te beoordelen. Dat was voor twee duo’s bij de junioren van clubMariz geen enkele probleem. Isabeau Meijer & Giulia Sassu hadden slechts een punt tekort om kampioen te worden, dus verdienden een terechte tweede plaats. Voor Denise Boo & Indy Braas was er een vierde plaats.

Bij de formations kon het team ‘Whazzup?!’ hun geluk niet op toen ze kampioen werden in de all-age categorie. Bij de solo’s sloegen de zenuwen weer toe, maar na vier rondes bleek bij de junioren de gehele finale te bestaan uit dansers van clubMariz. De eerste tot en met vierde plaats kwam toe aan Isabeau Meijer, Giulia Sassu, Denise Boom en Rosanna Plantenga.

Zondag 8 maart (Alkmaar) en 29 maart (Castricum) gaan de dansers nogmaals de strijd aan. Aanstaand weekend is het de beurt aan de nationale dansers die met team MISBHV in Zwolle gaan strijden.

(Foto: aangeleverd)