Clubliefde, bestaat dat nog?

Limmen – Leegloop bij voetbalvereniging Limmen? Dat is wat men denkt. De werkelijkheid is echter anders. Eén speler gaat de wereld in de rondte en één naar AFC ‘34 omdat hij daar woont. En twee spelers gaan naar Vitesse ‘22. De een omdat het een Castricummer is en in zijn eigen dorp het geluk wil zoeken, de ander is op een niet-chique wijze gevraagd door de trainer die naar mijn mening volgend seizoen in Engeland zijn carrière gaat voortzetten.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

In de praktijk gaat het allemaal wel meevallen, denk ik. Elk jaar heb je mutaties en komen er junioren door. Zo ook dit jaar. De jonge binken krijgen de kans en gaan die pakken ook. Let op mijn woorden! Weggaan doe je niet bij een dorpsclub, zo wordt verteld en gehoopt. Door de jaren heen is dat echter niet waar. Zelfs onze wijlen erevoorzitter Siem Admiraal verkoos om een paar jaar de kleuren van SC Castricum te verdedigen. Zo ook Nick van de Aar en onze rechtsback Dick Hageman. Of neem Kees Hof en Jan Hout, die hun geluk gingen beproeven bij Adelbert. Als keeper ging Kees Zandbergen er ook heen. Junior Theo Kaandorp (dumpie) dacht bij Meervogels in het eerste te komen. Zelfs Sem Wokke ging na het kampioenschap in 1978 van Limmen naar ADO ’20 en Frank Donker ging van Limmen naar UVV om daarna naar Vitesse te gaan. Hij werd wijzer en kwam na één seizoen weer naar Limmen terug.

Nico Adrichem was een talentvolle keeper in de junioren bij Limmen. Maar Limmen had al een goede keeper, dus Nico koos voor het eerste van Meervogels en zit daar inmiddels zo ongeveer vastgeroest. De eerste die Limmen verliet voor Vitesse was Jan Vermolen. Jaren achtereen speelde hij in Castricum omdat zijn verkering en later zijn vrouw er vandaan kwam. Ook Wout Koot verliet Limmen om naar de ‘koeten’ te gaan. Hij werd daar sportleraar. Nadat Limmen op het AZ-terrein de beslissingswedstrijd verloor van SVW ‘27 hing er een spandoek van de Akersloter jeugd: ,,Hup meester Koot, eerst Limmen kampioen en dan naar Akersloot.’’ En zo geschiedde. Nadat hij een wedstrijd tegen Limmen – en dus zijn broers – had verloren, hing bij zijn verjaardag een briefje op de deur met de tekst ,,Hier wordt vanavond niet over voetbal geluld.’’ Lachen toch!

Zo wil ik stellen dat alles een reden heeft wanneer je een club verlaat. Geen paniek dus in Limmen. De jeugd komt eraan. De trainer heeft er vertrouwen in en het hondstrouwe publiek staat pal achter het elftal. Meervogels, we komen eraan. Reken daar maar op!

Op de foto:
Steunpilaar Job Min gaat (tijdelijk) Limmen verlaten. (Foto: aangeleverd)