Clubkampioenschappen Tennisvereniging Castricum als vanouds gezellig

Castricum – Het waren bijzonder warme en zonnige weersomstandigheden, waaronder de clubkampioenschappen van Tennisvereniging Castricum (TVC) werden gehouden. Van donderdag 25 augustus tot en met zondag 4 september werkten de clubleden het programma op sportpark Berg en Bal af. Het aantal inschrijvingen en deelnemers lag iets lager dan in eerdere edities, maar dat kon de pret niet deren. Er werd met veel passie en energie getennist voor de punten.

De meeste inschrijvingen waren in de categorieën HD7, HE7, GD7 en DD5/6, maar ook bij de HE4/5 en HD4/5 was de deelname best goed. Uiteindelijk gaat het erom dat je, in welke categorie je ook speelt, het beste uit jezelf haalt, en dat gebeurde ook. Kwam het door het extreem warme weer dat sommige partijen een bizar verloop hadden? Neem nu bijvoorbeeld de finalewedstrijd van HD7 tussen Dirk Jan Compaan/Ruud van Mook en Sander Mossing Holsteijn/Theo Schut, gewonnen door het eerste koppel. Setstanden:1-6/6-1 en tiebreak 10-6! Iets dergelijks gebeurde bij de finale GD7: Jasper en Marloes Schneiders versloegen Rob Terstal en Ellen Bakker met de setstanden 2-6/6-0 en tiebreak 10-7. Over extreem gesproken: bij de DE8 duurde een wedstrijd maar liefst 3,5 uur…!

Onvoorspelbaar

Waren er ook nog normale reguliere uitslagen, die je kon verwachten op grond van de kwaliteit van de spelers? Miranda Hoek won alle wedstrijden in straight sets bij DE7; hetzelfde verhaal voor Bartosz Krzyzanomski, als nieuw lid, bij HE7. Maar bij HD4/5 verloren Garmt de Heer en Roy Steenoven in hun poule van JeanJaques Ziedses des Plantes en Remon Jonker, terwijl ze de finale van dezelfde tegenstanders wonnen. Bij DD5/6 verloren Margret Balk en Herma Dijkstra van Annemieke Pierneef-van der Saag en Joke Stieltjes in hun poule, wonnen vervolgens de halve finale van hen, maar verloren in de finale van Quinty Boontje en Myrna Jak. Bij GD4 werden Felix van Balgooi en Pauline Hekker kampioen, maar het verschil met Jordy Schiffersteijn en Marianne Bakker was miniem. Het bleek dus redelijk onvoorspelbaar wie zou winnen of verliezen.

Links Marianne Bakker (kampioen) en naast haar Margret Balk (2e). (Foto: aangeleverd)

Kampioenstitels dames en heren

Die onvoorspelbaarheid ging niet op voor de kampioenstitel bij de dames: Marianne Bakker was zowel in haar poule als in de halve finale te sterk voor haar tegenstandsters en versloeg in de finale Margret Balk. Daarmee werd ze de opvolgster van Joke Stieltjes. Bij de heren was het veel minder duidelijk wie zou winnen. De strijd om de titel ging uiteindelijk tussen Marcel Min (foto boven, rechts) en Sander Mossing Holsteijn (links), die in drie spannende sets gewonnen werd door Marcel. Hij won de wisselbeker voor het eerst als senior (hij was wel eens kampioen bij de junioren) en nam die titel over van Marc Kemner. Op de website van TVC kun je alle 1e en 2e prijswinnaars terug vinden.

Organisatie

De toernooiorganisatie was in voortreffelijke handen van Ellen Jonker met Tanja Kramer als onmisbare kracht bij het invullen van alle gegevens en de rest van het team (Greta de Flart, Luc Cretier, Wim Woudt en Jos Verkleij). Het waren al met al zeer geslaagde clubkampioenschappen.