Clubkampioenschappen IJsclub Uitgeest

Uitgeest – Zaterdag zijn tijdens de zesde langebaan clubwedstrijd van IJsclub Uitgeest weer eens op één avond de Clubkampioenschappen gereden. Voorgaande jaren werden de tijden alle wedstrijden gedurende het seizoen verwerkt tot een klassement voor het clubkampioenschap. Dit had als voordeel dat de rijders meerdere kansen hadden om een goede tijd te rijden. Het nadeel was dat door de per wedstrijd wisselende weersomstandigheden dit ook sterk de rangschikking kon beïnvloeden. Wel deed dan de 3 km mee voor het klassement. Nu was dat niet mogelijk, omdat 4 afstanden op een avond rijden toch wel iets te veel van het goede is voor de rijders. De pupillen reden de 100m, 300m, en 500m. De overige rijders, zowel dames als heren, reden de 500m, 1000m en 1500m. Als afsluiting werd nog samen met rijders van IJsclub Limmen en Castricum een ploegenachtervolging gereden over 3 ronden.

Bij de heren drukte de uiteindelijke winnaar Willem Brantjes bij de 500m direct zijn stempel op het kampioenschap door een 44.23 te rijden terwijl zijn oude PR uit het verre verleden op 43.86 stond. Hij was in topvorm, zoals ook de andere uitslagen laten zien. Bij de dames was Sanne Veenboer overtuigend de sterkste. Zij reed eindelijk en tot haar opluchting weer eens na 2 jaar Pr’s op de 1000 en 1500m.

Het was een echte Clubkampioenschap avond met veel toeschouwers. Verrassingen door de tweeling Mike en Patrick Roelands waarbij Mike nu eens sneller was dan normaal gesproken Patrick. Teleurstelling door valpartij van mijzelf en Brian Bloedjes, dan is je klassering in een klap naar de maan. Maar ook dat hoort erbij.

Aan het einde werden alle deelnemers nog verrast door de JeugdCommissie van IJsclub Uitgeest met de “Jumbo S’Fanmuts”.

Zie voor alle afstandsuitslagen de website www.ijsclubuitgeest.nl.

Klassement Pupillen Jongens: 1 Leon Schot; 2 Chris Wokke; 3 Stan de Ruijter; 4 Jari Kuipers; 5 Casper Schut.

Klassement Heren: 1 Willem Brantjes. 2 Thijs van Tol; 3 Koen van Egmond; 4 Mike Roelands; 5 Patrick Roelan0ds; 6 Kees Molenaar; 7 Brian Bloedjes; 8 Kris Aardenburg; 9 Thomas Jongejans; 10 Benno van Tol.

Klassement Dames: 1 Sanne Veenboer; 2 Luna den Elsen; 3 Femke Jongenotter; 4 Joni Krom; 5 Merel Schouten; 6 Anne Schoon.

(Kees Molenaar)