Claudia leest voor uit ‘Oma Lita mag niet weg’

Castricum – Claudia Nolasco Diniz woont in Castricum, maar komt oorspronkelijk uit Brazilië. In haar geboorteland was ze advocaat, nu maakt ze carrière als ondernemer en schrijft ze prentenboeken. Vorige maand verschenen twee nieuwe prentenboeken van haar hand. Uit het boek ‘Oma Lita mag niet weg’ leest ze deze week voor in de bibliotheek van Castricum. Dat doet ze in het kader van de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden van 26 januari tot en met 5 februari.

In 2018 volgde Claudia een cursus voor het schrijven van prentenboeken bij de VU via Scriptplus. Ze behaalde het bijbehorende certificaat en ging aan de slag. Inmiddels heeft ze drie prentenboeken afgeleverd. Het prentenboek ‘Oma Lita mag niet weg’ gaat over de liefde van een oma voor haar kleinkinderen en haar dieren. Het boek (ISBN 9789464430639) is, evenals de andere prentenboeken van Claudia Nolasco Diniz, verkrijgbaar bij boekhandel Laan.

Het voorlezen op woensdag 26 januari vindt plaats van 15.00 tot 16.00 uur. De bibliotheek is gevestigd aan de Geesterduinweg 1. Klik hier voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)