CDA stelt vragen over gymzaal Rembrandtschool

Akersloot – Volgens de fractie van raadspartij CDA zijn in het recente verleden meerdere klachten geweest over de schoonmaak en het onderhoud van de gymzaal bij de Rembrandtschool. Ook nu zou beheerder Holland Sport voor aanvang van het nieuwe speelseizoen van tafeltennisvereniging Meertreffers in gebreke zijn gebleven. Dit was aanleiding voor het CDA om het college schriftelijk vragen te stellen.

Door Hans Boot

Raadslid Dorien Veldt licht namens het CDA toe waar de schoen wringt als het om beheer en onderhoud van de betreffende gymzaal gaat: ,,Het beheer van de sporthallen en gymzalen in onze gemeente is in handen van Holland Sport. Zij dienen zorg te dragen voor een veilige en schone sportomgeving. Dat is al tijden niet het geval wat de schoonmaak en het onderhoud van onder andere de gymzaal bij de Rembrandtschool in Akersloot betreft. Ook nu, bij de start van het nieuwe speel/competitieseizoen van tafeltennisvereniging Meertreffers op 29 augustus jl., zijn alweer de eerste klachten ingediend.

Ondanks dat er met verhuurder Holland Sport was gecommuniceerd over deze aanvangsdatum, was er nog volop een verbouwing aan de gang en waren de toiletten verschrikkelijk smerig. De gymzaal was dus duidelijk nog niet klaar voor gebruik en verhuur.’’ De fractie heeft op 8 september het college de volgende vragen gesteld over deze kwestie. Zij wil onder andere weten of er een termijn afgesproken is waarop de verbouwing afgerond zou zijn, waarom de toiletten zo smerig zijn en of er afspraken zijn gemaakt over de temperatuur van de douches. (Foto: aangeleverd)