CDA Castricum stelt lijsttrekker en kieslijst vast

Castricum – Zaterdag hebben de leden van het CDA Castricum ingestemd met de kandidatenlijst. Een lijst met achttien kandidaten, zowel ervaren politici als nieuwelingen. Daarmee toont het CDA dat ze graag iedereen willen vertegenwoordigen in de gemeente Castricum. Elize Bon is als lijsttrekker benoemd. Zij is sinds 2003 voor het CDA in de lokale politiek van de gemeente Castricum actief en op dit moment raadslid.

De huidige raadsleden Martijn van Leeuwen (2), Dorien Veldt (3) en Fer Wilms (5) staan ook hoog op de lijst. Hoogste nieuwkomer is de 25-jarige Ivo van Donselaar, historicus van beroep, op plaats 4. Op plek 6 Joost Cornelis, de voorzitter van KBO Castricum. Agrariër Sjaak Welboren uit Limmen staat op plaats 7. Momenteel heeft het CDA in de gemeente Castricum vier zetels in de gemeenteraad. De slogan van de partij voor deze ronde van de gemeenteraadsverkiezingen is ‘Lokaal, voor jou’. Men stelt: ,,Aangevuld met vertegenwoordiging van het CDA op regionaal en landelijk niveau en daarom altijd goed georganiseerd en stabiel, heeft het CDA de ambitie en slagkracht om Castricum nog mooier te maken.’’

Speerpunten

Met leefbaarheid als focuspunt wil het CDA meer woningen bouwen, realistisch inspelen op klimaatambities en tegelijk ook een aantrekkelijke gemeente zijn en blijven voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Goed bereikbaar en met voldoende voorzieningen. Eenzaamheidsbestrijding blijft ook in de komende periode hoog op de agenda staan. Huidig CDA-wethouder Falgun Binnendijk heeft daar, ondanks corona, een goede start mee gemaakt, maar ook hier reiken de ambities en doelstellingen van het CDA verder. Graag ziet het CDA Castricum dat inwoners kiezen voor meer bewegen. Voldoende speel- en beweegplekken op straat voor jong en oud, met en zonder beperking. Op de website www.cdacastricum.nl en andere kanalen op sociale media kunnen inwoners volgen wat de partij voor de lokale samenleving wil doen. (Foto: aangeleverd)