CCC Inc. in Cultuurkoepel Heiloo

Heiloo – CCC Inc. – de beste folk- en bluesband van Nederland – komt naar de Koepel! In 1968 werd CCC Inc. opgericht in Amsterdam door Joost Belinfante. De band speelde voornamelijk folk en bluesmuziek en vanaf 1968 werd de band begeleid door Lennaert Nijgh, die later teksten ging schrijven voor Boudewijn de Groot. In 1970 haalde de band de pers door een commune te beginnen op het Brabantse platteland en als één van de weinige Nederlandse groepen op te treden op het hoofdpodium van het legendarische popfestival van Kralingen.

CCC Inc. was buitengewoon succesvol in het clubcircuit en werd het huisorkest van Paradiso, de Melkweg en de Kosmos. Nadat de groep zichzelf in 1974 had opgeheven, ging zij ondergronds. De heren Jansz, Hendriks en Belinfante startten in 1978 de band Doe Maar, die tot de dag van vandaag menig hart sneller doet kloppen. Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten werd nog steeds muziek gemaakt en bij tijd en wijle werd ook opgetreden. Na een sabbatical deed CCC Inc. in 2018 een jubileumtournee. In 2019 beviel De Spring Tour de band zo goed dat ze in 2022 besloten door te gaan met een aantal exclusieve optredens, waaronder één in de Koepel.

Ze bestaan inmiddels 53 jaar maar dat vormt geen enkele belemmering. Op het podium lijken ze nog steeds een stel jonge honden, ook al zijn ze de 70 reeds gepasseerd. De energie spat er nog steeds vanaf. Zaterdag 29 oktober in de Cultuurkoepel, aanvang 20.15 uur. Kaarten à 19 euro zijn verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl en aan de deur. (Foto: Jaap Reedijk)