CatchFish op reis

Castricum – De grote vis op het strandplateau van Castricum aan Zee is intussen een vertrouwd beeld. In één oogopslag herkennen zelfs de jongste bezoekers de boodschap: CatchFish heeft zijn buik vol van plastic soep! De bijzondere vis verhuist vandaag naar een nieuwe locatie: IJmuiden aan Zee.

Naar idee van gedachtenschenker Suzanne Buis heeft het Castricums kunstenaarscollectief CAKtwo (Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk) CatchFish ontworpen en gemaakt. Iets vertraagd door Corona werd het kunstwerk medio juli vorig jaar onthuld door de wethouder strand, kunst en cultuur Ron de Haan. Met een chapeau van laatst genoemde gaat hij nu op reis om zijn belangrijke boodschap op een volgende locatie uit te dragen.

Marina Pronk: ,,Zo fijn, al die positieve reacties en interactie die we hebben gehad in Castricum! Om bewustwording rond de gevolgen van plastic zwerfafval te creëren, hebben we de vis gevuld met plastic flessen. Dit gebeurde via georganiseerde inzamel- en/of opruimacties door onder andere de kids van camping Bakkum en camping Geversduin, de kleuters van basisschool Cunera en het steeds wisselende Beach Clean Up team van Daan Strang en Steef de Ruijter. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur.”

Naar goed voorbeeld heeft nu ook de gemeente Velsen het kunstwerk CatchFish met zijn noodkreet omarmd. vandaag reist reist hij naar de nieuwe locatie: Een wederom prachtige plek op het strand van IJmuiden aan Zee bij Seaport Marina en naast strandpaviljoen Makai Beach. Goed nieuws dus en niet zo ver voor wie de vis nog eens wil bezoeken! (Foto: aangeleverd)