Castricumse scouts vertrekken naar Zuid-Korea voor onvergetelijk zomeravontuur

Castricum – Vanuit Nederland vertrekken rond deze tijd tweeduizend scouts naar de World Scout Jamboree in Zuid-Korea. Ook vanuit Castricum reist een groep scouts af naar dit internationale scoutingkamp, dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd. Ruim 50.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen zullen samen komen.

Troep Apollovlinder vertrekt zondag vanuit Castricum. Deze troep bestaat uit 36 scouts en 4 leden troepstaf. De jeugddeelnemers komen onder andere uit Alkmaar, Heerhugowaard, IJmuiden en Castricum. Ze hebben zich goed voorbereid op hun reis door deel te nemen aan meerdere kampen. Dit was onder andere het contingentskamp, waarbij alle scouts van het Dutch contingent bij elkaar kwamen. Het Dutch contingent bestaat in totaal uit 36 troepen, elk met zo’n 36 jeugddeelnemers en vier begeleiders, ondersteund door het contingent management team. Deze vrijwilligers zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich als vrijwilliger inzetten voor de Zuid-Koreaanse organisatie in het International Service Team (IST).

World Scout Jamboree

De World Scout Jamboree is een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2023 organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 tot en met 12 augustus. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

Op de foto:
Een eerdere editie van de World Scout Jamboree. (Foto: Pixabay)