Castricumse schrijft boek over Paaseiland

Castricum – Als kind zag ze op tv hoe de mysterieuze beelden van Paaseiland ogen kregen. Jaren later besloot ze haar jeugddroom waar te maken en reisde ze af naar de andere kant van de wereld om de moais in het echt te zien. Een waar avontuur volgde, waarbij de beelden uit het heden verweven raakten met beelden uit het verleden. Het boek ‘Rapa Nui, Avontuur in de Stille Zuidzee’ is inmiddels te bestellen bij boekhandels en webwinkels.

Marijke van Langen (44): ,,Het was eigenlijk niet de bedoeling dat uit deze reis een boek zou ontstaan, maar eenmaal daar bleek er wel degelijk een verhaal te liggen.’’ Dat verhaal diepte ze verder uit, waarbij de coronaperiode haar de tijd gaf om te schrijven. ,,Paaseiland is echt een bijzonder eiland en de mensen waren warm. Je voelde je meteen welkom. Het eiland heeft een roerige geschiedenis die in het boek beschreven wordt en natuurlijk is er ook aandacht voor de moai-beelden en de cultuur.’’

Het schrijfproces kreeg een interessante wending toen een tweede verhaallijn opkwam. Een verhaal van een meisje uit het verleden. Heden en verleden raken verweven in het boek. Haar eigen heden en verleden raakten verweven toen ze op het eiland was en dit proces kreeg ook een plek in het boek. Het heeft geleid tot een spannend en persoonlijk reisverhaal met meerdere lagen dat je grijpt vanaf het begin. Eerder verschenen van Marijke van Langen de boeken ‘Gewoon gaan, te voet naar Rusland ‘, ‘Terug naar de Altaj’ en ‘Groenland op blote voeten’. (Afbeelding: aangeleverd)