Castricumse Rugby Club start play-offs met winst tegen Hoek van Holland: 19-5

Castricum – Dit weekend ging de tweede helft van de nationale ereklasse rugby van start. Nadat CAS RC zich in de eerste competitiehelft had geplaatst voor de play-offs voor het landskampioenschap werd de eerste wedstrijd in deze play-offs tegen Hoek van Holland met een overwinning afgesloten, waardoor CAS RC opklimt naar de vierde plaats.

CAS RC begon deze wedstrijd vanaf de kick-off sterk en hield de tegenstander op de eigen helft lang onder druk. Bij de spaarzame uitbraken stond ook de defensie goed, waardoor geen kans werd weggegeven. Uiteindelijk duurde het toch nog tot halverwege de eerste helft voordat de eerste try werd gescoord door Toby Armstrong Twigg; ook de hierop volgende conversie werd door Hein Knoop benut: 7-0. Kort voor halftime werd na sterk spel van de forwards ook de tweede try gescoord door Reinier de Boer, waardoor de ploegen met een 12-0 stand gingen rusten.

In de tweede helft kwam Hoek van Holland goed uit de kleedkamers en slaagde er in CAS RC goed onder druk te zetten. De defensie van CAS RC hield in deze fase echter goed stand, waardoor Toby Twigg na enige tijd tijdens een uitbraak ook een derde try kon scoren, wederom met conversie van Hein Knoop: 19-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, hoewel Hoek van Holland diep in de 2e helft door een fout van CAS RC ook nog een try kon maken werd het niet echt meer spannend en was de eerste overwinning in de play-offs met 19-5 een feit.

Komende zaterdag staat de tweede thuiswedstrijd tegen Eemland op het programma op Sportpark Wouterland op ‘Super Saturday’ waar ook het tweede team en de Colts van CAS RC thuis spelen. (Foto: Theo Beentjes)