Castricumse Rugby Club bereikt play-offs na overwinning op DIOK

Castricum – In de uitwedstrijd tegen DIOK in Leiden bereikte Heren 1 van de Castricumse Rugby Club een zwaarbevochten 18-27 overwinning. Omdat op dezelfde dag Rotterdam 29-24 verloor in de uitwedstrijd tegen de Oisterwijk Oysters, is Castricumse RC hierdoor al niet meer te achterhalen en is plaatsing voor de play-offs van de bovenste zes teams van de Ereklasse al een week voor het eind van de eerste helft van het seizoen zeker gesteld.

Een belangrijk aandeel in de score tijdens deze wedstrijd had Jort Doornenbal (zie foto), met drie tries in deze wedstrijd waaronder de belangrijke laatste try die een paar minuten voor het eind van de wedstrijd voor de definitieve beslissing zorgde. Tot die laatste try stond Castricum weliswaar de gehele wedstrijd voor, maar leek het erop dat DIOK toch nog de aansluiting zou kunnen gaan behalen. De laatste try van Jort Doornenbal brak de weerstand van DIOK echter definitief, waarna mede door een solide verdediging de terechte overwinning kon worden zekergesteld. De andere tries werden deze wedstrijd gemaakt door Yoa Kiel en Tausinga Kautai met daarnaast nog een conversie door Lorenzo van Riet.

Tegenvaller

Een tegenvaller tijdens de wedstrijd vormde nog het geblesseerd uitvallen van captain Dirk Wierenga, maar omdat de wedstrijd van komend weekend uit tegen ’t Gooi nu minder belangrijk is, heeft het team de komende drie weken de gelegenheid voor herstel van blessures voordat de play-offs in de tweede helft van februari van start gaan. De play-offs bestaan uit een volledige competitie van de top-6 teams van Nederland, waarvan dus vijf wedstrijden thuis op Sportpark Wouterland in Castricum worden gespeeld.

Massey Tuhakaraina, de nieuwe hoofdcoach van Castricumse RC sinds het begin van dit seizoen, heeft hiermee met zijn team de eerste belangrijke mijlpaal behaald. Massey lijkt er hiermee in geslaagd precies op tijd de kern van het team, die van oudsher bestaat uit spelers uit eigen kweek, samen met enkele dit jaar aangetrokken internationale versterkingen, om te vormen tot een goed funcionerend team, dat de komende jaren kan meestrijden in de top van Nederland.

Mijlpaal

Naast het Heren 1 team bereikte ook het Dames 1 team van Castricumse RC een belangrijke mijlpaal op de helft van de competitie. Zij gaan halverwege de competitie ongeslagen aan kop in de 1e Klasse en kunnen zich hiermee aan het eind van de competitie kwalificeren voor promotie naar de Ereklasse. Hiermee zou Castricumse RC met zowel Heren 1 als Dames 1 met een bijzonder jong team meestrijden op het hoogste niveau van Nederland.

Jort Doornenbal op weg naar de try-lijn waar hij afgelopen zaterdag tot drie keer toe scoorde. (Foto: aangeleverd)