Castricumse moeder en dochter schrijven eerste Nederlandse culinaire maffiathriller

Foto boven:
Anna Bontekoe en Marja West. (Foto: Wendy van den Eijnde)

Castricum – In de eerste culinaire maffiathriller van Nederlandse bodem – ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’ – kookt de Castricumse chef-kok Anna Bontekoe Italiaanse vega(n) recepten die New Yorkse maffiabazen doen denken aan hun grootmoeders keuken in Palermo.

‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’ verschijnt op 8 april en is een initiatief van de in Castricum geboren en getogen auteur Marja West en haar dochter, chef-kok Anna Bontekoe. Ze nemen je mee naar ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70, met bomaanslagen, schietpartijen, afpersingen en de mysterieuze verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa.

Jaren 70

Het vrouwelijke thriller-duo heeft een bijzondere geschiedenis. ,,Mijn moeder heeft me opgevoed als een kind van de jaren 70’’, zegt Bontekoe. ,,Nog steeds draai ik lp’s van David Bowie en mijn hele huis is ingericht in jaren-70-stijl. Zo staat het vol met tweedehands teakhouten meubels. Eigenlijk ben ik in de verkeerde tijd geboren.’’ Tijdens dit project heeft Marja haar dochter op een nieuwe manier leren waarderen. ,,Naast een geweldige chef-kok weet ze ook alles van de maffia. Dat heeft mij geholpen met het schrijven van dit boek.’’

Maffiafamilie Gambino

In deze eerste culinaire maffiathriller infiltreert de Nederlands/Italiaanse Sofia met gevaar voor eigen leven in de beruchte maffiafamilie Gambino met aan het hoofd ‘Big Paul’ Castellano. Door heerlijke maaltijden te bereiden wint ze zijn vertrouwen en ontrafelt ze de diepste geheimen van de New Yorkse maffiawereld. Naast dit verhaal vind je achttien kleurrijke vega(n) recepten geïnspireerd op de Italiaanse keuken.

Ode

Het boek is een ode aan het in 1960 verschenen boek ‘Het kan niet altijd kaviaar zijn’, geschreven door de Oostenrijkse auteur Johannes Mario Simmel. In dit verhaal raakt een bankier betrokken bij activiteiten van geheime diensten uit verschillende landen. Door spionnen heerlijke maaltijden voor te schotelen, weet hij hen loslippig te maken en rolt zo een spionagenetwerk op. Simmel nam de recepten van de kokende bankier op in zijn boek dat een wereldwijde bestseller werd.

Auteurs

Auteur Marja West schrijft niet alleen thrillers, maar ook audio- en televisieseries, feelgoodromans en non-fictie. Haar boek ‘Verloren in de Jungle’, met feiten over de mysterieuze verdwijning van twee Nederlandse meisjes in Panama, werd vertaald in het Engels en Russisch. Haar dochter Anna Bontekoe is chef-kok en kookt voornamelijk fusion vegetarisch en plantaardig met de focus op smaken uit de Mediterrane en Midden Oosterse keuken.