Castricumse Invaliden Sportclub bestaat 40 jaar

Castricum – De Castricumse Invaliden Sportclub (C.I.S.) bestaat dit jaar 40 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren is op dinsdag 29 oktober een open dag voor de leden georganiseerd.

Alle leden zijn in de gelegenheid gesteld om een introducé mee te nemen naar Zwembad De Witte Brug en tijdens het wekelijkse zwemuur van de C.I.S. gebruik te maken van alle zwembadfaciliteiten. Er werd gretig gebruik gemaakt van het aanbod. Zo veel dat het zwembad bijna te vol was om nog in te zwemmen. Mensen met en zonder beperking die in een gezellige setting hebben genoten van de zwemsport, een mooi voorbeeld van de inclusieve samenleving.

Tijdens de open dag werd ook stilgestaan bij het 40-jarig lidmaatschap van mevrouw Jeanette Castricum. Eerder dit jaar werd mevrouw Trees Floris-Zwinkels als lid van het eerste uur al in het zonnetje gezet. Heel bijzonder dat maar liefst twee leden de C.I.S. al zo lang trouw zijn.

De Castricumse Invaliden Sportclub is opgericht in 1979 als een zwemvereniging voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Elke dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur wordt er gezwommen in zwembad De Witte Brug te Castricum. Speciaal voor de C.I.S. is de temperatuur van het zwembadwater dan aangepast tot circa 30 graden Celsius. De begeleiding en veiligheid wordt verzorgd door een stel enthousiaste en getrainde vrijwilligers. Als men voor vervoer afhankelijk is van derden, is het mogelijk dat deze persoon (tegen een kleine vergoeding) ook meezwemt.

Meer informatie: secretaris@zwemvereniging-cis.nl of telefoon: G. Spil, 06-57643200.

Voorzitter Peter Jonker tussen de twee jubilarissen, Jeanette Castricum (links) en Trees Floris (rechts). (Foto: aangeleverd)