Castricumse horeca glansrijk door QR-code gekomen

Castricum – Met angst en beven zagen ze er als een berg tegen op; het weekend waarin de QR-code van toepassing werd in de horeca, maar alleen binnen. Terrassen, die heerlijk vol zaten bij mooi weer, waren gevrijwaard van handhaving. Alleen tijdens toiletbezoek binnen moest er even wat tevoorschijn komen. Wij zochten wat horecagelegenheden op om ze te vragen naar hun ervaringen. Over het algemeen is het hele weekend eigenlijk probleemloos verlopen. Enkele negatieve bezoekers daargelaten.

Door Aart Tóth

Erwin de Wit van steakhouse ‘Bij de Buurvrouw’ is zeer positief over de reacties van klanten bij binnenkomst. ,,Geen probleem, men kwam veelal met de telefoon in de hand al binnen en zo was het scannen zo gebeurd. We hadden daar speciaal een tablet voor geïnstalleerd die het controleerde. Dat liep allemaal soepel en volgens de handhaving, die kwam controleren, prima geregeld”, aldus Erwin. ‘Het Ruiterhuijs’ laat bij monde van Frank la Croix weten dat: ,,Alles zeer soepel was verlopen zonder wanklanken en eigenlijk met weinig moeite van ons uit. Iedereen was meegaand en positief. Handhaving is welkom, maar die hebben we niet gezien.” Bij ‘Fase Fier’ is het volgens Ellen Borst ,,meteen al duidelijk via een bord bij de ingang en is het een kleine moeite te scannen, waarna er heerlijk kan worden overgegaan naar drankje en diner. Daarbij is handhaving langs geweest om een blik te werpen en ze spraken hun goedkeuring uit.”

Bij Italiaans restaurant ‘La Trattoria’ is het Alexander Romaniello die verkondigt ,,Geen problemen te hebben ervaren en ieder aan een heerlijke maaltijd te hebben geholpen. Niemand klaagde, waarbij ook handhaving is langs geweest en wat adviezen gegeven heeft. Ik ga even bij ‘Bij de Buurvrouw’ kijken hoe die het geregeld hebben, want dat schijnt goed te lopen.” Johnny van Hoogdalem van ‘Johnny’s Café’ vertelt ,,Geen klagers te zijn tegengekomen, ook niet tijdens toiletbezoek. Daarbij zaten de meeste heerlijk op het terras, dus dat was helemaal makkelijk. Desondanks hoop ik dat 1 november de heugelijke datum wordt dat ook deze QR-code regel wordt afgeschaft.” (Foto: Aangeleverd)