Castricumse dorpen zetten in op bezoekers in de winter

Regio – Cultuur- én natuurliefhebbers worden in de winter op hun wenken bedient in de dorpen van de gemeente Castricum. Met een prachtig verstilde natuur, historische wandelroutes en sfeervolle restaurants bieden de knusse dorpjes een unieke winterse combinatie. Met kans op een gratis overnachting in een hip strandhotel worden bezoekers geïnspireerd om in de wintermaanden een bezoek aan Castricum en het strand te brengen.

Wie denkt dat de natuur in de wintermaanden slaapt, zal ontdekken dat dit seizoen veel te bieden heeft. Loop door het bos en bewonder de winterse natuur of waai uit op het uitgestrekte strand met schuimende golven, waanzinnige wolkenpartijen en een laagstaand zonnetje dat alles een warme gloed geeft. Duik in het verleden met een bezoek aan archeologisch museum Huis van Hilde of pak een matineevoorstelling mee in Theater Koningsduyn. Opwarmen doe je bij het grote haardvuur van restaurant Aan het Bosch in Bakkum.

,,Met aandacht voor natuur en cultuur tijdens de wintermaanden zet Castricum Marketing met de landelijke campagne ‘Eropuit in de winter’ in op het trekken van bezoekers tijdens het laagseizoen’’, vertelt Mandy Duijvelshoff, senior marketeer van Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing, dat samen met Reclame aan de Kust de campagne heeft ontwikkeld. ,,Het verlengen van het seizoen in de eerste maanden van het nieuwe jaar geeft zo een boost aan de plaatselijke hotels, restaurants, winkels en culturele instellingen. Samen laten zij zien dat Castricum in het winterseizoen de moeite waard is om te bezoeken.’’

Geïnteresseerde bezoekers ontvangen meer informatie over Castricum door zich aan te melden voor een inspirerende nieuwsbrief. Hiermee maken ze direct kans op een overnachting voor twee personen in het trendy strandhotel Zoomers. Kijk op www.voorliefhebbers.nl/eropuit-in-de-winter voor meer informatie. (Foto: Marleen Bos)