Castricums zangtalent zaterdag op TV

Castricum – De 18-jarige Emma la Croix is aanstaande zaterdag te zien op TV. Ze doet mee aan het SBS6-programma ‘We want more’. De Castricumse zingt in deze talentenjacht een soulnummer en hoopt zich daarmee te kwalificeren voor de finale en zo een gooi te doen naar een van de (geld)prijzen.

‘We want more’ wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Emma wist zich onlangs te plaatsen als een van de 50 kandidaten. Er waren in totaal 5000 aanmeldingen; die van Emma kwam via haar vriend Maurits Hazeleger, de lokaal bekende jonge cabaretier. Emma koos voor een soulnummer, want dat genre ligt haar goed. Haar stem past er goed bij.

Geboren voor dans én zang

Emma is pas 18 jaar, maar zingt al jaren. Het is voor de eerste keer dat ze meedoet aan een zang-talentenjacht: ,,Ik volg de opleiding van Lucia Marthens, Institute for Performing Arts, in Amsterdam. Dat is een onderwijsinstituut voor iedereen met talent op het gebied van dans, acteren en zang. Ik hou niet alleen van dansen maar vooral ook van zingen. Daarom is het extra gaaf dat ik me voor deze talentenjacht heb geplaatst!’’

Tien afleveringen, drie grote prijzen

In de zangwedstrijd probeert ieder van de 50 kandidaten vier van de vijf juryleden (Ali B, Trijntje Oosterhuis, André Hazes jr., Henk Poort en Davina Michelle) te overtuigen. De juryleden mogen elke kandidaat steunen, maar deze steun ook weer intrekken. Van opera tot fado, van gospel tot pop en van jazz tot reggae: alle muziekstijlen komen voorbij in de zangwedstrijd.

Zelf kijken: 20 maart, 20 uur

De aflevering waarin Emma zingt, is al opgenomen. Of ze door is? Dat mag ze niet verklappen. ,,Zelf kijken! Dat is het leukst en het spannendst’’, klinkt het geheimzinnig. ,,Dan kun je ook nog mijn familie zien, die met mij mee mocht naar het optreden en die backstage werd gefilmd.’’ En voor wie dat niet weet: tot die familie hoort ook Henny Huisman. Bekend van…. TV. ‘We Want More’ is zaterdag om 20.00 uur te zien bij SBS6. (Foto: aangeleverd)