Castricums Smaakmakers Festival 2023: wie doet er mee?

Op de foto:
Jan Wittebrood (Carter) en Marieke Bakker (’t Eethuysje) al in juichstemming om u te vermaken. (Foto: Aart Tóth)

Castricum – Ze staan werkelijk te springen om zich te presenteren tijdens het ‘Castricums Smaakmakers Festival’; Restaurant Carter en Restaurant ’t Eethuysje, beide gelegen aan de Dorpsstraat en Kerkplein. Deze twee lichten we er even uit in hun voorbereidingen naar het ‘Castricums Smaakmakers Festival’.

Uiteraard zijn zij niet de enige horecaondernemers die acte de préséance geven op 2 en 3 september. Ook restaurants Annapurna, Brutaal, Okawari en meer zijn vertegenwoordigd, net als grand café Balu en Johnny’s. Wat te denken van een mobiele tap van brouwerij Dampegheest, foodtrucks, suikerspin en slagerij Van der Meer met heel veel gegrild lekkers!

Uiteraard zullen er nog uitbaters op het laatste moment aansluiten, maar dat blijft een verrassing. Wij bezochten dus restaurants Carter en ’t Eethuysje en konden meekijken en luisteren hoe zij zich voorbereiden. Mede omdat er op het Kerkplein een gelegenheid komt met optredens willen zij zich zeer positief presenteren aan de bezoekers hiervan. Hetzelfde zal plaatsvinden op het Dorpsplein en Bakkerspleintje, waar ook podia staan opgesteld.

Terrassen

Het Kerkplein is buiten een plaats voor optredens natuurlijk ook plaats voor terrassen van Carter en ’t Eethuysje, waar u buiten genieten van optredens en kunt proeven van heerlijke culinaire hoogstandjes. ’t Eethuysje doet dat via een foodtruck, waar je tegen minimale vergoeding kunt genieten van veel lekkernij waaronder; Crispy softshell krab op een gestoomd broodje, Birria taco met runderstoof, rijstflensjes met Pekingeend en een briochebroodje met kreeft. Uiteraard te nuttigen met een heerlijk drankje op het terras.

Restaurant Carter heeft weer heel andere smulpartijen via een Japanse Konro houtskoolgril. Verder serveren ze Iberico ribfingers (varkenssoort die voornamelijk eikels eet). Dan nog buikspek en gamba’s van die grill. Verder voor de culinaire liefhebbers oesters die ze buiten gaan opensteken, met de klassieke smaak zoals rode wijnazijn met fijn gesneden sjalot. Dan zijn er natuurlijk nog de extra speciale burgers en streetfood in veler variëteiten. Qua drank zijn er drie cocktails; Moscow Mule, Paloma en Amaretto Sour. Zo staan Jan Wittebrood (Carter) en Marieke Bakker (’t Eethuysje) klaar op 2 en 3 september om u te vermaken op het Kerkplein met optredens en heerlijkheden. (Foto: Aart Tóth)