Castricums musicaltalent heeft hoofdrol in muziektheatervoorstelling

Castricum – Het 18-jarige musicaltalent Kimberly Völker speelt een hoofdrol in de nieuwste productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater. De bijzondere muziektheatervoorstelling ‘Noem geen namen’ is gebaseerd op het bekroonde boek van Astrid Sy en vertelt het aangrijpende verhaal van jonge verzetshelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De karakters zijn gebaseerd op echte mensen en laten zien dat zelfs jongeren tot uitzonderlijke daden in staat zijn. Castricumse Kimberly speelt de rol van Rosie Meijer, een dappere Joodse kinderverzorgster. Samen met onder andere Henriëtte Pimentel en Walter Süskind helpt Rosie kinderen ontsnappen uit de crèche van de Hollandse Schouwburg. Dankzij hun moed werden meer dan zeshonderd kinderen gered van deportatie.

Een droom die uitkomt

Kimberly: ,,Ik ben ontzettend trots om dit verhaal te mogen vertellen met zo’n fantastische cast. Het is een droom die uitkomt! De rol van Rosie zal altijd een bijzondere plek in mijn hart hebben. Het is onvoorstelbaar hoe moedig deze jonge vrouw was. Ik heb diep respect voor alles wat ze heeft doorstaan. Rosie blijft voor mij een symbool van kracht en menselijkheid in de meest donkere tijden.’’ De voorstelling is op 29 en 30 juni te zien in Schouwburg Amstelveen met een cast van tachtig personen. (Foto: Derk Stenvers)