Castricummers kunnen weer elektrisch autodelen

Castricum – Op initiatief van energiecoöperatie CALorie kunnen inwoners van Castricum vanaf 27 november weer elektrische auto’s met elkaar delen. Dan start onder de naam Samen Slim Rijden Castricum een deelautoconcept in samenwerking met OnzeAuto. Op 27 november is er een proefrijmiddag voor belangstellenden.

Meer ruimte voor groen, een lagere parkeerdruk en minder CO2-uitstoot. Dat is wat CALorie met het initiatief wil bijdragen aan het verduurzamen van de mobiliteit in de gemeente. Het doel is om op betaalbare en toegankelijke manier de eigen auto’s in buurten te vervangen door deelauto’s. Autodelen is in veel gevallen voordeliger dan het bezit van een eigen auto en je hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhoud en verzekering. Het initiatief gaat van start met twee auto’s, een Hyundai Kona en een Volkswagen ID.3 met trekhaak. Ze komen te staan op één locatie: de parkeerplaats aan de Van der Mijleweg. Mochten er aanmeldingen binnenkomen uit andere delen van Castricum, dan kan er op zeer korte termijn ook een deelauto komen op een andere locatie. Het doel is uiteindelijk om deelauto’s in heel Castricum van de grond te krijgen. Hoe meer inwoners er meedoen, hoe meer auto’s er ook op andere locaties kunnen bijkomen, binnen Castricum, Akersloot, Limmen en de Woude.

Proefrijdag 27 november

Op 27 november (14.00 – 16.00 uur) wordt het deelinitiatief gestart op de parkeerplaats aan de Van der Mijleweg. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om langs te komen voor informatie en om een proefrit te maken in een van de deelauto’s. Vanwege de coronamaatregelen is aanmelding + geldig coronatoegangsbewijs verplicht. Via www.bit.ly/322FdFP kan men zich aanmelden voor een proefrit. Geef direct aan welk tijdslot jouw voorkeur heeft. (Foto: aangeleverd)