Castricummer zet collectief voor wandelcoaches op

Castricum – Morgen is de landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ (zie www.wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021). Doordat veel mensen al een jaar vanuit huis werken ontstaan fysieke en emotionele problemen. Wandelen tijdens je werkdag doet goed, maar kom er maar eens op. Op deze ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ gaat een landelijk collectief van ervaren wandelcoaches van start. Initiatiefnemer en een van de 17 coaches is Frank Schalken uit Castricum. Doel van het collectief is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

Corona

Initiatiefnemer Frank Schalken: ,,Er zijn ontzettend veel coaches in Nederland en wandelcoaching bestaat al lang. Door corona heeft het buiten coachen afgelopen jaar een enorme vlucht genomen, omdat binnen coachen vaak niet gaat. Maar wandelcoaching is iets anders dan wandelend coaching. De wandelcoaches die zijn aangesloten bij het collectief van Wandelcoaches.nl zijn opgeleid in het inzetten van de natuur tijdens de coaching. De natuur zit vol symbolen en metaforen die ervoor zorgen dat klanten vaak sneller tot de kern komen en creatief worden in het bedenken van oplossingen en acties.

Vastlopen

Veel mensen die vastlopen zitten heel erg in hun hoofd. Door er buiten over te praten en in beweging te zijn komen ze ook in hun hoofd in beweging. Schalken: ,,Ik had eens een klant die gewend was om altijd andere mensen te volgen. We stonden in het bos. Ik vroeg haar om iets te pakken dat heel fijn aanvoelde. Ze ging van alles bekijken maar raakte niets aan. Ze wees naar een blaadje en zei ‘deze voelt goed’, terwijl ze er helemaal niet aan gezeten had. Het werd haar toen pas duidelijk dat ze niet gewend was naar haar eigen gevoel te luisteren. Zo’n inzicht zou je in een spreekkamer veel minder snel en minder intens hebben.” Meer informatie over het collectief van wandelcoaches is op www.wandelcoaches.nl te vinden.

Op de foto:
Initiatiefnemer Frank Schalken met een klant. (Foto: aangeleverd)