Castricummer Werf wil overleg over containerwoningen

De discussie over de containerwoningen op de Castricummer Werf escaleert. Ondernemers hebben geen zin om als ‘boze bedrijven’ te worden weggezet. ,,Laten we daarmee stoppen en eventueel via mediation eruit zien te komen. Maar doe dat eerst en wacht dan wel met de beslissing over de locatie van de flexwoningen.”

Door Ans Pelzer

Carel Kuijper, directeur Aad de Wit verhuizingen, kon zijn oren niet geloven toen hij een raadslid onlangs in een commissievergadering hoorde zeggen: ‘Als de komst van de flexwoningen betekent dat hierdoor bedrijven naar bijvoorbeeld Uitgeest verhuizen is dat maar zo’. Kuijper: ,,De Castricummerwerf biedt werkgelegenheid aan 400 mensen. Zeker in deze tijd lijkt mij dat heel welkom in je gemeente.”

Kuijper zegt zich niet te willen bemoeien met de discussie of flexwoningen de oplossing zijn voor de woningnood. ,,Al kan ik me voorstellen dat in de tijd die we nu al verpraten er best wat sociale huurwoningen bij hadden kunnen komen. Ons punt is vooral dat we er niet of veel te laat in gekend werden en de procedures keer op keer te wensen laten. We hebben al zo lang zo veel plannen met de Werf.

Pijnpunten zijn de veiligheid, de parkeerplaatsen en de grote drukte rondom Muttathara. Ik vind Muttathara een mooi initiatief waarvoor de gemeente een gedoogvergunning heeft afgegeven. Maar het zou toch ook wel zo redelijk zijn als ook onze knelpunten serieus genomen zouden worden door de gemeente. Het industrieterrein barst uit zijn voegen, mede door keuzes die de gemeente in het verleden gemaakt heeft en nu willen ze ons helemaal klem zetten.”