Castricum genomineerd voor Wandelgemeente 2016

De gemeente Castricum is samen met Ameland en Valkenswaard genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar 2016. Deze gemeenten springen er op een bijzondere manier uit voor wandelaars. De jaarlijkse verkiezing is van wandelkrant ‘te voet’.

Uit de tientallen Nederlandse gemeenten die deelnamen aan de voorronden zijn Ameland, Castricum en Valkenswaard genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars. Verslaggevers van ‘te voet’ zijn afgereisd naar de drie gemeenten en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Wethouder Leo van Schoonhoven: ,,Alleen al de nominatie bevestigt dat we in Castricum geweldige wandelmogelijkheden hebben. Er zijn maar weinig gemeenten met zoveel variatie in landschap en dan ook nog eens onze mooie dorpen zelf. Kortgeleden ging het wandelnetwerk Noord-Holland van start met daarin ook mooie Castricumse routes. Ik zou zeggen: laat iedereen stemmen op Castricum en laten we de wandelaars een gastvrij onthaal bieden.” De beoordelingen van de genomineerden verschijnen in de eerstkomende editie van wandelkrant ‘te voet’. Iedereen kan tot en met 15 april op www.wandelkrant.nl stemmen voor de favoriete wandelgemeente. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2016.