Castricum doet mee aan NLdoet

Castricum – Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de achttiende keer NLdoet. Diverse organisaties in Castricum doen mee. Zij zoeken nog vrijwilligers om mee te helpen!

NLdoet is de grote jaarlijkse vrijwilligersactie, waarbij vrijwilligers overal in het land tal van projecten uitvoeren. Welzijn Castricum zoekt vrijwilligers om te helpen tegelen bij de entree van het nieuwe pand en nodigt buurtbewoners uit voor een high tea in de pauze. In De Santmark kun je dementerende ouderen een warme zelf gebakken pannenkoek serveren. Bij Starrenburg, De Boogaert, de Tuin van Kapitein Rommel en de Scouting wordt de buitenruimte opgeknapt, kortom genoeg variatie om een dagje de handen uit de mouwen te steken. NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om bergen werk te verzetten. De organisaties zijn daar ontzettend blij mee, want ze komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren ze allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij hen in actie willen komen kunnen zich op www.nldoet.nl aanmelden.

Ertoe doen

Maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.