CAS-rugbydames kampioen eerste klasse

Castricum – Zondag zijn de dames van de Castricumse Rugbyclub kampioen geworden van de eerste klasse. Hierdoor promoveren zij direct naar de hoogste klasse van Nederland. De dames zijn ongeslagen en met nog twee rondes te gaan al niet meer in te halen.

Zondag wonnen de dames de uitwedstrijd tegen de Wasps in Nijmegen. In een zeer goede wedstrijd hadden de dames direct vanaf het eerste fluitsignaal de overhand. De Wasps bleven met hun sterke voorwaartsen goed tegenstand bieden, maar waren niet opgewassen tegen het soepele spel van de Castricumse dames. De Cas Ladies spelen als een goed geolied team, waarbij de sterke voorwaartsen perfect samenwerken met de snelle backs.

Tweede helft

Bij de rust leidde CAS reeds met 5-33. Na een korte pauze bleven de dames scherp spelen en wonnen de wedstrijd met 10-67. Ongeslagen fier aan kop; omdat de naaste belager tegen een nipt verlies opliep is er nu een puntenvoordeel wat niet meer in te halen is. Kampioen en promotie als gevolg. Coach Wiet van Duin: ,,Met deze zeer talentvolle groep horen we in de ereklasse thuis, ze hebben er hard voor gewerkt en verdienen deze promotie dan ook. In de eerste seizoenhelft verliezen we nipt (7-12) van de Blue Babes, die nu bovenaan in de ereklasse staan.’’

Huldiging

Op 21 april is de laatste wedstrijd thuis op sportpark Wouterland. Daar zullen de dames uitgebreid gehuldigd gaan worden en zal er een groot feest worden gevierd. De wedstrijd begint om 15.00 uur en iedereen is van harte welkom. Lijkt het jou ook leuk om rugby te spelen of uit te proberen? Vrijdagavond om 19.30 uur is er een vriendinnen-/open training. De dames beginnen met een gezellige training vol met leuke spellen en activiteiten. En na de training veranderen zij de kantine om in een karaokebar. Of je nu wilt deelnemen aan de training, of alleen wilt meezingen tijdens de karaoke, iedereen is van harte welkom. Dus nodig je vriendinnen uit en maak er samen een fantastische avond van!

Op de foto:
Ook in deze wedstrijd bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse. (Foto: Theo Beentjes)