CAS RC rugbydames 1: zwaarbevochten gelijkspel

Castricum – Na een zeer natte week lag het veld op sportpark Wouterland er wonderbaarlijk mooi bij, waarvoor hulde aan de terreinmensen van de gemeente. De dames speelden tegen de dames uit Den Haag, een wedstrijd die al jaren een extra lading heeft. Den Haag, op dit moment de grootste club van Nederland, heeft de beschikking over een grote selectie en was dan ook met 22 dames naar Castricum gekomen. Voor CAS RC is de bezetting nog steeds een issue, maar bij aanvang van deze wedstrijd had het team dit keer zelfs een wissel.

De start van de wedstrijd was heftig; beide teams hadden er zin in en zaten er bovenop. De eerste try werd gescoord door Den Haag (0-5). Maar door een snelle actie van Castricum werd het snel gelijk en door de benutte conversie kwam Castricum op een 7-5-voorsprong. Vlak voor het rustsignaal wist Castricum nog een penalty kick te benutten, zodat er met een voorsprong van 10-5 gerust werd.

Tweede helft

De strijd in de tweede helft was bijna nog heftiger dan in het eerste deel. Beide partijen gingen voor de volle winst. Nadat Den Haag gelijk had gemaakt, was er een mooie doorbraak van Castricum en na de benutte conversie leidde zij met 17-10. Een late try van Den Haag gooide echter roet in het eten. 17-17 stond er op het scorebord toen het laatste fluitsignaal klonk. Al met al een zeer zwaarbevochten gelijkspel. Tijdens de gezellige maaltijd, die altijd volgt na de wedstrijd, was iedereen het er over eens dat dit weer een fantastische rugbymiddag was. Volgende week om 15.00 uur spelen de dames weer thuis op Wouterland, dan tegen de Blue Waves uit Purmerend. Kom gerust kijken!

Op de foto:
Julia Jurgens was afgelopen zondag een belangrijke speelster, met name door de vele mooie tackles. (Foto: Theo Beentjes)