CAS RC revancheert zich in uitwedstrijd tegen Gooi: 22-28

Castricum – Na de moeizame wedstrijd tegen Haarlem afgelopen weekend heeft CAS RC zich deze week uitstekend gerevancheerd in de traditioneel zware uitwedstrijd tegen ’t Gooi. Na een enerverende wedstrijd werd uiteindelijk een 22-28 zege mee terug naar Castricum genomen, waardoor CAS RC stijgt op de ranglijst naar de vijfde positie. Het blijft echter ongemeen spannend in de Ereklasse, aangezien ook DIOK en Den Haag hun wedstrijden wonnen en hiermee op een gelijk aantal wedstrijdpunten als CAS RC kwamen, echter lager op doelsaldo. Halverwege het seizoen geeft een plaats bij de top-6 recht op de play-offs voor het landskampioenschap.

Goede start

CAS RC kwam goed uit de startblokken in de uitwedstrijd tegen ’t Gooi. Al kort na het begin van de wedstrijd kon door goed doorzetten de eerste try worden gescoord door Irirangi Taniere, met conversie door Hein Knoop: 0-7. Hierna kwam ’t Gooi sterk terug. Mede door een driving maul werden twee tries tegen gemaakt, echter beide zonder conversie waardoor de score beperkt bleef tot 10-7. Het spel golfde hierna op en neer met fases waarin CAS RC het beste van het spel had en fases waarin ’t Gooi de overhand had, uiteindelijk scoorde CAS RC nog een penalty kick en ’t Gooi nog een try waardoor een halftime-score van 15-10 werd bereikt.

Goede tweede helft

Gaandeweg de tweede helft kwam CAS RC telkens beter in haar spel en kreeg met name in het laatste deel van de wedstrijd het overwicht. Ook de defence van CAS RC stond beter waardoor ’t Gooi geen kans kreeg haar voorsprong uit te bouwen. Het kantelpunt in de wedstrijd werd ingeleid door een break van Jort Doornebal vanaf dicht op de eigen try-lijn tot vlakbij de try-lijn van ’t Gooi, waar hij uiteindelijk werd gestopt. Vanuit de hieruit volgende druk van CAS RC kon echter toch de try met conversie worden gescoord, waardoor CAS RC de aansluiting verkreeg: 22-21. Aansluitend werd door aanhoudende druk door een goede break vanuit een scrum de eindstand bereikt: 22-28.

Mooie derde helft

Na de succesvolle wedstrijd volgde ook nog een mooie derde helft: de spelers gingen na afloop van de wedstrijd zo snel mogelijk terug naar het clubhuis in Castricum waar samen met nog tweehonderd andere fans de WK-finale tussen Nieuw Zeeland en Zuid Afrika op groot scherm kon worden bekeken. (Foto: Pixabay)