CAS RC Ladies winnen de cup op Ameland

De CAS RC Ladies hebben een fantastisch seizoen achter de rug. De dames zijn eind februari kampioen van de Tweede Klasse Noord geworden en promoveren hiermee naar de Eerste Klasse. Na de competitie heeft het team een tweede plaats behaald bij het Oranje Buiten Beachrugbytoernooi in Hoorn. Het toernooi in Hoorn was een goede voorbereiding op de jaarlijkse trip naar het Ameland Beach Rugby Festival.

Op de eerste dag van het festival waren de dames ingedeeld in een poule met All Blues, Rotterdames, RC Dwingeloo, Cologne Crusaders, Ameland BRS en RC Leuven. De eerste drie wedstrijden worden gewonnen, maar de Cologne Crusaders wisten de CAS Ladies met een klein verschil te verslaan. De eerste twee wedstrijden van de zondag waren tegen Deca Dance en SRC Thor: twee pittige wedstrijden, waarvan de eerste werd gewonnen, de tweede eindigde in een gelijkspel. Daarmee stroomden de dames door naar de halve finale tegen Waterland. De wedstrijd tegen Waterland werd ook gewonnen, en daarmee veroverden de dames een plek in de finale. Deze finale speelden ze tegen de Cologne Crusaders van wie ze een dag eerder hadden verloren. Het was dus tijd voor revanche!

De finale was bijzonder spannend: de teams waren aan elkaar gewaagd en het zware weekend begon zijn tol te eisen, wat zich uitte in foutjes aan beide kanten. In de rust lagen de CAS Ladies op voorsprong, maar in de tweede helft scoorden de Cologne Crusaders en kwam het tot een gelijke stand. Er werd even gevreesd voor verlenging, maar in de laatste zenuwslopende minuten wist Castricum nog twee keer te scoren en daarmee wonnen de CAS Ladies met 17-8 van het team uit Keulen.