CAS RC doet zichzelf tekort in derby tegen Haarlem: 10-35

Castricum – In een enerverende derby tussen de Castricumse Rugby Club (CAS RC) en Haarlem heeft CAS RC helaas het onderspit moeten delven: de wedstrijd werd afgesloten met een 10-35 overwinning voor Haarlem, waardoor Haarlem CAS RC tot op één punt is genaderd in de rangschikking. Mede door het verlies van Den Haag dit weekend behoudt CAS RC wel haar positie in de top 6, een plaats die halverwege het recht geeft op de play-offs voor het landskampioenschap.

In een moeizame wedstrijd slaagde CAS RC erin de eerste try te maken via een driving maul vanuit de line-out dicht bij de try-lijn van Haarlem: 5-0. Kort hierna kon Haarlem echter meteen al een try scoren met conversie waardoor voor het eerst een voorsprong voor Haarlem op het scorebord kwam: 5-7. Hierna volgde opnieuw een try van Haarlem met conversie waardoor de score werd uitgebouwd naar 5-14, nog voor halftime werd via een penalty kick de score van 5-17 bereikt.

Tweede helft

Ook in de tweede helft bleef het spel van zowel CAS RC als Haarlem slordig, echter Haarlem was zorgvuldiger in het afstraffen van de fouten van CAS RC dan andersom. CAS RC slaagde er wel opnieuw in een driving maul in een try om te zetten, maar dit bleek het laatste wapenfeit. Via ook nog diverse tries van Haarlem in de stromende regen werd uiteindelijk een eindstand van 10-35 bereikt.

Door dit verlies heeft CAS RC helaas een goede kans laten liggen zich nu al definitief bij de top 6 te scharen; de komende wedstrijden zullen ongekend spannend blijven rondom de zesde plaats die op dit moment door CAS RC wordt bezet. Aan de onderkant loeren zowel Haarlem als Den Haag op één punt afstand, aan de bovenkant zijn Dukes en ’t Gooi direct binnen bereik van CAS RC, waardoor ook nog verder op de ranglijst kan worden gestegen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het Gooi op het programma, traditioneel een zware wedstrijd, maar winst in deze wedstrijd zou CAS RC zeker een stijging op de ranglijst opleveren.

Op de foto:
Kees Beentjes pakt de ruimte in het spel. (Foto: Theo Beentjes)