CAS RC boekt solide overwinning tegen Oysters: 52-17

Castricum – De Castricumse Rugby Club boekte dit weekend een solide zege tegen de Oisterwijk Oysters en stijgt hiermee weer naar de vierde plaats in de nationale Ereklasse. Een plaats bij de top-6 aan het eind van de eerste competitiehelft geeft recht tot deelname aan de play-offs voor het landskampioenschap.

CAS RC ging ook deze wedstrijd goed van start en zette de Oysters meteen goed op eigen helft onder druk. Anders dan in sommige andere wedstrijden resulteerde dit al na een paar minuten in de eerste try van Julio Gabriel Medina, met een goede conversie van Hein Knoop: 7-0. Hoewel de storm van vrijdagavond gelukkig wat was gaan liggen zorgde de wind in de eerste helft tezamen met een aantal goede kicks over de defence van Oysters ervoor dat de druk aanhield. Mede door een aantal goed uitgevoerde line-outs van CAS RC kon dan ook al snel de tweede try worden gedrukt door Toby Twigg (foto), opnieuw met een succesvolle conversie door Hein Knoop: 14-0.

Goed aanvalsspel

Kort hierna scoorde Julio Gabriel Medina zijn tweede try, opnieuw met conversie door Hein Knoop, waardoor zelfs een voorsprong van 21-0 werd bereikt, voordat Oysters iets terug kon doen met een eerste try met een gemiste conversie: 21-5. Gelukkig liet CAS RC zich door deze try van Oysters niet van de wijs brengen en ging door met het goede aanvalsspel. Na een goede snelle aanval vanuit de backs kon ook Daily Limmen een try aantekenen, waarvan de conversie opnieuw door Hein Knoop werd benut. Nadat ook Oysters nog een try had gemaakt, dit keer met conversie, werd de halftime score van 28-12 bereikt.

Gestegen in ranglijst

Ondanks dat in de tweede helft het windvoordeel gedraaid was, kwam CAS RC wederom goed uit de startblokken en scoorde ook in de tweede helft via Irirangi Taniere de eerste try met conversie door Hein Knoop: 35-12. Hierna wist ook Oysters nog een try te scoren zonder conversie (35-17), maar hierna was het op aan de zijde van Oysters. Met nog een tweede try van Irrangi Taniere met conversie door Hein Knoop en nog twee tries door Hein Knoop en Erik Wijte, beide zonder conversie, werd uiteindelijk de eindstand van 52-17 bereikt. Door deze goede overwinning en het feit dat een aantal directe concurrenten verloren, stijgt CAS RC van de achtste naar de vierde plaats in de Ereklasse.

Komend weekend staat een pittige uitwedstrijd tegen landskampioen Eemland op het programma, de week erop de volgende thuiswedstrijd tegen Den Haag op zaterdag 9 december in Sportpark Wouterland.

De tweede try gemaakt door Toby Twigg. (Foto: Gerard Spaans Sports Photography)