Carnaval wederom start van superzaterdag

Voor het derde jaar op rij organiseert speeltuinvereniging Kindervreugd Uitgeest een speciale superzaterdag in het carnavalsweekend. Op het programma staan zaterdag 14 februari het carnavalsfeest zelf, een kinderbingo en een disco. Tussendoor wordt er voor een lekkere verrassingslunch gezorgd. De dag begint om tien uur en duurt tot een uur of drie.
Weken geleden begon men al met de voorbereidingen voor deze dag. Dozen vol limonade, slagroom, ballonnen, snoepgoed en serpentines werden door bestuurslid Sjef Metselaar het clubgebouw aan de Middelweg binnen gedragen. Allemaal spullen voor het carnavalsfeest, zo vertelt hij vrolijk: “Ik heb voor zestig kinderen cake ingekocht!” Naast het versieren van deze lekkernij worden er vanaf tien uur ook spelletjes gespeeld en laat iedereen zijn of haar schitterende outfit zien tijdens een heuse modeshow. Uiteraard zal ook de traditionele polonaise niet ontbreken.
Rond het middaguur is het eerste onderdeel alweer voorbij en gaat men verder met een gezellige bingo. Hierbij zijn natuurlijk mooie prijzen te winnen. Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een feestelijke verrassingslunch. Als feestelijke afsluiting van de dag knoopt Sjef er rond half twee ook nog een spetterende disco achteraan: “We hebben de allernieuwste dance hits, lichteffecten, bellenblaas en rookmachines”. Om de dag een beetje door te komen doet hij een oproepje aan de ouders: “We kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Van het inschenken van limonade, het draaien van de bingoballen tot het maken van foto’s, een paar extra handen is altijd welkom!”
Kinderen die bij het feest aanwezig willen zijn moeten vooraf worden opgegeven. Dit kan via www.inschrijven.speeltuinuitgeest.nl en is mogelijk van 5 tot en met 12 februari 17.00 uur. Aan niet-leden van de vereniging wordt een kleine vergoeding gevraagd. Wie nog geen spetterend kostuum in de kast heeft hangen kan op zaterdag 7 februari, om 14.00 uur, alvast bij de vereniging langs komen voor een creatieve workshop. Onder leiding van Wilma Rodenburg maken de kinderen prachtige carnavalsmaskers.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.speeltuinuitgeest.nl of stuur een mail naar info@speeltuinuitgeest.nl.