Carnaval nog eens herbeleven

Limmen – In 2020 is het 25 jaar geleden dat het toenmalige Parochiehuis aan de Dusseldorperweg werd gered van de sloophamer door een groep enthousiastelingen. Zij vormden samen Stichting Dorpshart.

Het pand aan de Dusseldorperweg, werd omgedoopt tot ‘De Burgerij’. Het werd verbouwd tot een horecagelegenheid waar menig feest is gevierd. Inmiddels kent het pand de naam ‘Heeren van Limmen’ en is niet weg te denken uit het straatbeeld voor de inwoners van Limmen en omstreken. Kermissen, feesten en verjaardagen worden gevierd, huwelijken gesloten en scholingen gevolgd tot het houden van kerkdiensten en uitvaarten.

Met een knipoog naar de afgelopen 25 jaar worden er in 2020 verschillende activiteiten georganiseerd die de revue gepasseerd zijn. Waaronder de carnaval, wat altijd uitbundig in Limmen werd gevierd. Carnavalsvereniging ‘De Uylenspieghels’ organiseerde altijd mooie activiteiten in het pand, er werd menig alaaf gegeven en polonaise gelopen. De boerenkoolmiddag was vaak ook een van de hoogtepunten van het seizoen.

Vandaar ook dat deze traditie nog eens uit de kast wordt gehaald door een gezellige middag op zondag 23 februari bij Heeren van Limmen. Natuurlijk is er boerenkool met worst en is er muzikale omlijsting van niemand minder dan Truus Trut en de Terlenka’s. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Heeren van Limmen of Gall & Gall in Limmen. De aanvang is 16.00 uur. (Foto: aangeleverd)