Caritas biedt mensen in moeilijkheden een zetje in de rug

Akersloot – Een delegatie van CDA Castricum ging deze maand op bezoek bij Caritas Werkgroep Akersloot. ,,Een kleine zelfstandige hulporganisatie met het hart op de juiste plaats’’, zo omschrijven de vrijwilligers van de werkgroep hun hulp aan inwoners. Caritas ondersteunt mensen die in een moeilijke (crisis-)situatie verkeren en geen mogelijkheden zien om hun problemen zelf op te lossen.

Caritas Akersloot biedt directe hulp bij acute nood. Door de vele ervaringen met hulpvragen en het uitgebreide sociaal netwerk kunnen ze snel beslissingen nemen en de juiste hulp bieden. Dit kan persoonlijke ondersteuning zijn op zowel materieel als financieel vlak. Door bijvoorbeeld de korte lijntjes die ze hebben met de gemeente en het Sociaal Team kunnen ze op signalen inspringen en snel handelen. Maar ook voor persoonlijk gestelde hulpvragen komen de vrijwilligers van Caritas Akersloot in actie. Deze laagdrempeligheid is heel belangrijk en ook de privacy blijft gewaarborgd.

CDA Castricum: ,,Het is mooi om te horen dat vanuit de gemeenschap veel donaties binnenkomen. Op financieel gebied, maar ook bijvoorbeeld is de jaarlijkse kerstpakkettenactie een groot succes. Ook ondernemers ondersteunen hun werk. Ze vragen van de hulpvragers een gezonde dosis zelfredzaamheid, openheid en eerlijkheid van zaken en wederzijds vertrouwen. Er is ook een speciale werkgroep opgericht voor hulp en ondersteuning aan Oekraïense vluchtelingen die in Akersloot zijn komen wonen. Een mooi voorbeeld van snel inspringen op een acute situatie.’’

Op de foto:
Wouter Molenaar (voorzitter Caritas Werkgroep Akersloot), Dorien Veldt (CDA), Marga Zoon (Caritas) en Maria Overtoom ( CDA). (Foto: aangeleverd)