Candlelight Shopping: Castricum op z’n kerstbest

Castricum – De winkeliers in het dorpshart kijken terug op een geslaagde editie van Candlelight Shopping & Music. Het evenement bracht – mede dankzij het goede weer – veel mensen op de been. Gezinnen met kleine kinderen, opa’s en oma’s, vrienden en stelletjes liepen door de straten of reden mee met het treintje van de Batavier van Peter de Knegt. Gemiddeld zo’n 1500 mensen hebben meegereden. Ook de foodtrucks waren goed bezocht en komen graag volgend jaar weer terug. Er was ook veel belangstelling voor de PhotoBooths en voor de optredende koren op het Bakkerspleintje. Veel kinderen schaatsten op het schaatsbaantje of maakten een mooi kerststukje bij de kerst-elf van Roelofs Events. Dat leverde maar liefst honderd kerststukjes op. De rondlopende muzikanten van Emergo, Kamilliedjes en Marcelle en Luc werden goed ontvangen en brachten veel sfeer.

Kerstman Hein Poel zat helemaal in zijn rol, hij maakte een rondje op de fiets en reed hij boven op het dak mee met de kersttrein. De torenstraat stond gezellig vol met kramen en in de winkels was het lekker druk. Het Rad van Fortuin was zo goed bezocht, dat om 19.15 uur alle prijsjes al op waren. Op het horecaplein stonden een skihut en de mannetjes met snert. Ook de grote kersttruck van Vomar was korte tijd aanwezig en kreeg volop aandacht.

Bewoners van woonzorgcentrum De Santmark. (Foto: aangeleverd)

Een groep bewoners van woonzorgcentrum De Santmark bezocht het evenement en trok de aandacht, doordat de hele stoet verlicht was met gekleurde lampjes. Zij kregen op het Bakkerspleintje koffie/thee aangeboden om even op te warmen. De EHBO en verkeersleider waarborgden de veiligheid van de bezoekers. De organisatoren danken alle ondernemers en andere betrokkenen voor hun inzet. (Foto’s: Nico Lute)