CAL-toernooi: goede oefenpotjes voor VV Limmen

Limmen – Voetbalvereniging Limmen startte in het CAL-toernooi tegen zaterdagderdeklasser en tevens organisator van het al 21 jaar durende evenement FC Castricum.

Door Willem Koot (VV Limmen)

Na 25 minuten voetbal, met een heel ander Limmen dan men gewend was, scoorde Jacco de Jong uit een prachtige aanval. Even daarna de 2-0 die op naam kwam van Job Min. Veel wisselingen in de rust, hetgeen 28 seconden na de pauze leidde tot de 1-2. De 2-2 kon niet uitblijven. In de 65e minuut was het zover Het zou ook zo eindigen.

Zondag stond Vitesse op het programma. Spelers eraf en erbij. Iedereen moet een kans krijgen. De eerste kans was voor Limmen. Keeper Glorie schoot naar spits Donker, die bekwaam scoorde. Er werd echter buitenspel geconstateerd. Ook Jacco de jong kreeg een mooie kans en Donker scoorde wederom uit buitenspelpositie. Zo brak de rust aan met een sterker Limmen, maar Vitesse kwam op een 1-0-voorsprong die na twee minuten teniet werd gedaan door Stan Donker. Een verre trap van wederom Glorie werd door een lob omgezet in de gelijkmaker. Zo werd het uiteindelijk 1-1, waar Vitesse natuurlijk de CAL-cup voor het grijpen heeft. Zij hebben nu vier punten, waar Limmen en FC Castricum er twee hebben en Meervogels slechts één punt. We zullen zien wat de zaterdag brengt.

De staf van Limmen: verzorger Thijs Nijman, begeleider Barry van Beek en de trainers Bas IJsselstein en José Ojeda Lerma. (Foto: aangeleverd)