Cabaretière Dorine Wiersma in De Zwaan

Op vrijdag 25 januari a.s. speelt cabaretière Dorine Wiersma haar nieuwe voorstelling ‘Gaan we katten?’ in dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. Dit is alweer haar vijfde avondvullende cabaretvoorstelling nadat zij in 2009 de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied won.

In ‘Gaan we katten?’ gooit Wiersma haar laatste restje beleefdheid overboord. Met veel plezier zet zij haar nagels in complottheorieën, sportscholen, acteervolk, fundamentele gelijkhebbers, bovenmatige onderbuikgevoelens, glutenallergieën, en natuurlijk in zichzelf.

Taalrijk, muzikaal, vilein maar zeker ook hoopvol maakt zij de balans van haar eerste halve levenseeuw op. De recensent van de Theaterkrant omschreef de voorstelling als ‘een beukpartij op hoog muzikaal en literair niveau’.

Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium. In 2009 ontving zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied voor ‘Stoute Heleen’. Ze maakte eerder de voorstellingen Rustig Blijven, Goed Zo Dorine, Zei Ik Dat? en D&A.

Vrijdag 25 januari om 20.15 uur in dorpshuis De Zwaan. Kaarten via www.dezwaancultureel.nl. (Foto: aangeleverd)