Cabaret Oriëntal in theater Koningsduyn

Castricum – In het programma ‘Café Galata’ trekt zangeres Meral met haar ensemble Tombaz een muzikale schatkist open met liedjes uit het rijke, culturele verleden van Istanbul. In deze Oriëntale cabaretmuziekvoorstelling worden sketches en verhalen afgewisseld met muziek en zang. Het publiek ervaart in theater Koningsduyn de sfeer van een ouderwetse nachtclub in het Istanbul van de jaren 30.

Cafe Galata vertelt de opzienbarende en ontroerende verhalen van de vrouwen met verschillende culturele herkomst (Turks, Grieks, Armeens, Sefardisch) in het Istanbul van de jaren 30. De voorstelling bestaat uit een aaneenschakeling van virtuoze instrumentale nummers, sketches en liedjes gezongen in de destijds in Istanbul door deze vrouwen gesproken originele talen. De teksten hebben een ondeugende ondertoon en gaan over liefdesgeschiedenissen en drank- en moord-escapades in de harem van de sultans.

Bezetting

Het ensemble Tombaz bestaat uit Turkse, Nederlandse, Griekse en Roemeense musici: Meral Ari (zang), Emirhan Tuga (klarinet), Stijn Schmeddes (viool), Gabriel Barbalau (contrabas), Takis Grammatikopolous (piano) en Alper Kekeç (percussie). De zes musici spelen al meer dan twintig jaar samen en hebben een geheel eigen sound ontwikkeld; een mix van westerse en oosterse muziek invloeden, net als in het multiculturele Istanbul. De voorstelling is te zien op 20 november om 15.00 uur. Kijk op www.geesterhage.nl voor kaarten en overige informatie. (Foto: aangeleverd)