BVC Targa Team houdt droom levend

Castricum – Biljartvereniging Castricum (BVC) organiseerde in het weekend van 25 en 26 mei één van de halve finales van het nationaal kampioenschap voor kaderteams. De deelnemende verenigingen waren De Posthoorn uit Maasdam, BVM Apollo uit Maarssen, D.O.S. uit Hattem en uit eigen gelederen het BVC Targa Team.

Bij binnenkomst stonden koffie en broodjes klaar voor spelers en publiek. BVC had de temperatuur van de speeltafels gelijkgetrokken, nieuwe speelballen aangeschaft en de tafels grondig schoongemaakt. Alles was in gereedheid gebracht om optimale prestaties te bevorderen. Het BVC Targa Team, bestaande uit Alex Völker, Martin Guldemond, Jeffrey Lenaers, Vincent Veldt en Marcel van Dijk, zette zaterdag in de halve finale indrukwekkende prestaties neer.

Martin Guldemond begon sterk en won zijn partij ondanks spanning. Marcel van Dijk, recent nationaal kampioen in kader 57/2, won overtuigend zijn eerste partij. Alex Völker en Vincent Veldt speelden demonstraties van hoe kader gespeeld moet worden, met spectaculaire series en moyennes. Jeffrey Lenaers won na een spannende strijd zijn partij.

Finaleplaats veiliggesteld

Zondag moesten alle partijen gewonnen worden om de finale te bereiken. Martin Guldemond en Alex Völker wonnen hun partijen in de ochtend, waardoor BVC op koers lag. Marcel van Dijk en Jeffrey Lenaers bevestigden hun superioriteit met klinkende overwinningen in de middag. In de beslissende ronde trok Martin Guldemond de winst over de streep en Vincent Veldt volgde, ondanks een spanningsdip. Met een teammoyenne van 20,61 kwalificeerde BVC Targa Team zich voor de grote finale in Doetinchem. Het thuisvoordeel, de uitstekende voorbereiding en het trouwe publiek speelden een cruciale rol in deze prachtige prestatie. (Foto: BVC Targa Team)