Burgemeester Mans leest voor

Op basisschool Visser ’t Hooft zijn woensdag 25 januari de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. De groepen 1 tot en met 4 gingen samen ontbijten met burgemeester Mans.

De heer Mans las daarna voor uit het Prentenboek van het Jaar, De kleine Walvis van Benji Davies. De leerlingen vonden het leuk dat de burgemeester langs kwam. Na het voorlezen maakte de burgemeester een rondje door de school. De leerlingen gingen graag het gesprek aan: ‘Waarom is ons voetbalveld aan het einde van straat weggehaald, meneer’, ‘Kijk, mijn tand is eruit’ en ‘Mooie ketting’ waren te horen.

De school deed voor het eerst dit jaar mee aan de Nationale Voorleesdagen. ,,Dit om het leesplezier te bevorderen onder de leerlingen. Amy Inja uit groep 7 is gekozen uit alle leerlingen om dit jaar mee te doen aan de regionale Voorleeswedstrijd en wie weet aan de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd”, vertelt directeur Els Kok-Dam enthousiast.
Basisschool Visser ’t Hooft houdt een open dag op woensdag 8 februari van 08.30 tot 12.00 uur op de Kemphaan in Castricum.