Bulgaar en Italiaanse winnen TC Bakkum Dutch Junior Open

Bakkum – Zondag werden de finales gespeeld op Tennisclub Bakkum, waar internationale talenten vanuit de hele wereld voor de titel streden. Het was een tropische week met warme temperaturen, waarin tussendoor op woensdag de storm Poly het hele park verbouwde tot een onherkenbare setting vol water, blaadjes en omgevallen bomen en takken. Dankzij de vele hulp was er binnen 24 uur niks meer te zien van alle ravage op de banen. Een geweldige teamprestatie!

Gelukkig waren de omstandigheden vanaf donderdag weer goed, want de spelers die nog in het toernooi zaten, moesten vol aan de bak om de planning weer op de rit te krijgen. Rose Marie Nijkamp uit Nederland was één van de speelsters die vanaf donderdag vaak in actie kwam. Zij wist de finale te bereiken van de meisjesenkel én meisjesdubbel. In de enkelfinale verloor ze van de Italiaanse Noemi Basiletti uit Italië met 6-4 6-3. Even later wist ze met haar Nederlandse dubbelmaatje Joy de Zeeuw toch nog een titel binnen te slepen door met 6-0 7-6 te winnen van het Tsjechische koppel Jandova/Slamenikova.

Bij de jongens ging de titel naar de Bulgaar Alexander Vasilev. Na een wedstrijd van 2,5 uur rekende hij in een hoogstaande wedstrijd af met de Fransman Theo Papamalamis. Op 6-4 5-4 was de Fransman op twee punten van de overwinning, maar de Bulgaar toonde karakter, won de set met 7-5 en beloonde zichzelf door de spannende derde set met 7-6 in zijn voordeel te beslissen. De titel in de jongensdubbel ging naar Romeo Arcuschin (Argentinië) en Oskar Grzegorzewski (Polen). Zij versloegen de Zwitser Nikola Djosic en Kroaat Duje Markovina met 7-6 6-2.

Een aantal spelers van TC Bakkum kwam ook in actie. Safien Boulonois, Kiet Janssen, Levi Veldhuis, Nora Hardewijk en Renske Koomen maakten onderdeel uit van deelnemersveld. Zij wisten hun wedstrijden niet te winnen, maar kunnen terugkijken op een prachtige ervaring. Een dankwoord gaat uit naar de sponsors, deelnemers, toeschouwers en de vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Ook voor alle extra hulp op de woensdag. Toernooidirecteur Ronald van der Horst geeft het stokje over aan Denny van der Weg, die de editie van 2024 zal gaan leiden. Op www.dutchjunioropen.nl kunt u alle foto’s, schema’s en verslagen terugvinden.

Op de foto:
Levi Veldhuis (links) en Kiet Janssen (rechts) in actie bij de jongensdubbel. (Foto: aangeleverd)