Bruis met straat of wijk op 9 september

Bakkum – Na vijf jaar Bakkum Bruist wordt de formule van het evenement, dat dorpsbewoners met elkaar verbindt, herzien. De nadruk komt dit jaar exclusief te liggen op straatactiviteiten. Centrale activiteiten vinden niet plaats.

Sinds de eerste editie in 2016 is Bakkum in veel opzichten gaan bruisen. Jong en oud ontmoetten elkaar bij centrale activiteiten zoals optochten, rondleidingen en er was volop muziek, dans en spel. Het competitie-element van een jury die versierde huizen, straten en wijken bekroonde, stimuleerde Bakkummers om samen met buren hun beste beentje voor te zetten. Het Bakkum Bruist-organisatiecomité vindt de tijd nu rijp om Bakkum organischer te laten bruisen. Na vijf Bakkum Bruist-evenementen is een sterk netwerk van Bakkum Bruist-straatambassadeurs opgebouwd. Zij vinden het waardevol om een activiteit in hun straat te organiseren.

Dit krachtige element van Bakkum Bruist zal dit jaar wederom aangemoedigd worden. Op zaterdag 9 september 2023 kunnen buurtgenoten hun straten of wijk weer laten bruisen. Het Bakkum Bruist-organisatiecomité zal Bakkum Bruist blijven promoten via de straatambassadeurs en (sociale) media. Wie straatambassadeur wil worden of vernieuwende ideeën heeft om Bakkum te laten bruisen, kan via bakkumbruist@gmail.com contact opnemen met Team Bakkum Bruist.

Op de foto:
Bij de Vinkenbaan ontmoetten buren elkaar vorig jaar op hun dagjescamping, die voorzien was van waslijnen, tafeltennis, barbecues, kinderdisco en talrijke campers en tenten. (Foto: Bakkum Bruist / Linda Rullens)